.

Utazás Prágba

Örömmel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy Budapest és Prága között az utóbbi néhány év piaci versenyének köszönhetően kedvező áron lehet mind autóbusszal, mind vonattal utazni.

Idegenvezetés

A NIKOLICZA utazási iroda idegenvezetői szolgáltatásokat kínál mind Prágában, mind Csehország egyéb városaiban. Úgy véljük, hogy vendégeink elsősorban idegenvezetőink tudásanyaga, kommunikációs készsége és emberi tulajdonságai alapján alakítják ki elképzelésüket irodánkról. Ezért különös hangsúlyt igyekszünk fektetni arra, hogy a vendégekkel közvetlen kapcsolatba kerülő széles látókörű, színvonalas történelmi és művészettörténeti képzettséggel, valamint az előírt engedélyekkel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető munkatársaink a birtokukban lévő tudást élvezetesen és jó kommunikációs készséggel adják tovább az érdeklődőknek. Kérjük, hogy irodánk minőségi munkájának javítása érdekében tájékoztassanak minket az idegenvezetőinkkel kapcsolatos pozitív és negatív tapasztalataikról. 

ÉTTEREMFOGLALÁS

A NIKOLICZA utazási iroda magától értetődő szolgáltatásnak tartja, hogy vendégei számára térítésmentesen éttermi, sörözői vagy kávéházi helyfoglalást végez. Amennyiben Ön időben tájékoztatja irodánkat a leültetni kívánt vendégek számról, az ebéd, vacsora vagy sörözés időpontjáról, a kipróbálni kívánt étterem, söröző, kávézó nevéről, mi annak érdekében, hogy prágai vagy csehországi tartózkodásuk a lehető legkevesebb problémát és a legtöbb kellemes élményt jelentse, elvégezzük a helyfoglalást. Külön örülünk annak, ha valamelyik általunk ajánlott étteremben, sörözőben vagy kávézóban kívánja a helyfoglalást elvégeztetni, vagy ha új tapasztalatokra vadászva kikéri irodánk véleményét.

Kirándulások

A NIKOLICZA utazási iroda térítésmentesen kidolgozza vendégei prágai, ill. csehországi tartózkodásának programtervezetét. Amennyiben Ön nem éri be egy négy-ötórás prágai idegenvezetéssel, hanem csehországi tartózkodása alatt a lehető legtöbbet szeretne látni és tapasztalni, vegye igénybe programszervező szolgáltatásunkat. Tájékoztasson minket elképzeléséről, a meglátogatni kívánt vidékekről, városokról, kastélyokról (pl. nyugat-csehországi fürdővárosok, dél-csehországi történelmi és huszita várak és városok, észak- és nyugat-csehországi sziklavárosok, dél-morvaországi borvidékek stb.) és mi a megadott időpontra és a megadott létszámhoz igazítva pontos útitervet dolgozunk ki. Amennyiben ezt követően a tervet irodánk segítségével kívánja megvalósítani (autóbuszbérlés, szállodai és éttermi helyfoglalás, idegenvezetés stb.) természetesen szívesen vállalkozunk rá.

Jegyek és belépők

Amennyiben Ön szállóvendégünk, és konkrét csehországi kiállítást, nagyvásárt, kulturális rendezvényt vagy sporteseményt kíván meglátogatni, az ezzel kapcsolatos jegy- vagy belépő-rendelési igényeivel forduljon irodánkhoz. Írásos válaszunkban igyekszünk tájékoztatni a lehetőségekről és kérésére a NIKOLICZA utazási iroda megrendeli a kért számú belépőt/jegyet.

Rendelési díj: 2,- euró/belépő
A megrendelt jegyek:
a) 4,- euró ellenében ajánlva postázhatók
b) 5,- euró házhoszállítási díj ellenében a kért prágai szálláshely recepcóján vehetők át. 

Veterán villamosok

Utazási irodánk századfordulós történelmi villamosokkal is kínál városnézést. A városnézés előtt vagy után megtekinthető a Prágai Városi Közlekedési Múzeum, továbbá ebéd vagy vacsora is rendelhető a střešovice-i kocsiszínben található múzeum saját éttermében.

A városnézés felár ellenében étel és ital felszolgálásával, élő harmonikaszóval, utazó jazz-banddel vagy akár fúvós zenekarral is kiegészíthető.


Autóbuszos városnézés

Cseh partnereinkkel együttműködve irodánk különböző időtartamú (1-4 órás) autóbuszos városnézést és fél-, illetve egész napos csehországi autóbuszos kirándulás kínál. Az árakkal és az időtartamokkal kapcsolatosan irodánk dolgozói készségesen nyújtanak tájékoztatást.

Moldvai hajózás

Ha szeretné Prágát új perspektívából felfedezni, vagy nem szeret sétálva várost nézni, esetleg tenyérből kívánja etetni a sirályokat, és alulról tanulmányozni a Károly-hidat, rendeljen jegyeket valamelyik moldvai sétahajóra. A városnéző hajóút lehet egy-, két- vagy többórás, csendes és meditatív, vagy éppen zenés és gasztronómiai élményekben gazdag. Mindenképpen érdekes élmény Smetana Moldvájának kézzelfogható közelségébe kerülni és eltűnődni mindarról, ami országainkat, városainkat és folyóinkat összeköti, no meg persze elválasztja.

Sörgyárak - Becherovka

Közhely, hogy Csehország sörgyártásban nagyhatalom. Persze a köbmétereknél sokkal fontosabb az, hogy a kiváló minőségű cseh sör valójában az egész nemzet kultúráját meghatározó tényező. Fontos szereplője a hétköznapoknak és elmaradhatatlan kísérete az ünnepeknek. Évszázadok óta nincs olyan rétege, csoportja a társadalomnak, amely sörkérdésben ne lenne érintett. Hogy mi a titka? Próbáljon felfedezőútra indulni, és derítse ki a választ. Látogassa meg szakavatott idegenvezetőnk kíséretében vagy egyedül bármelyik prágai vagy csehországi sörgyárat (Pilzen, České Budějovice, Krušovice, Velké Popovice stb.) és szívja magába az elmúlt korok komlótermesztőinek, serfőzőinek, léhűtőinek szakértelmét, a sörgyárak hangulatát, a rézüstök illatát. Nem bánja meg.

És ha már a szeszes italoknál járunk, ne feledje: ha Karlovy Vary, akkor Becherovka-gyár. Ha van Csehországnak a sör mellett jellegzetes itala, akkor az a harminc-egynéhány gyógy- és fűszernövény titkos keverékéből desztillált Becherovka gyógylikőr. A gyár meglátogatható, a recept azonban földi halandó számára ki nem deríthető.

Transzferek

Ha prágai vagy csehországi tartózkodásához bármilyen okból kifolyólag nem kíván saját gépjárművet használni, igénybe veheti transzferszolgálatunkat. Kérésére személygépkocsis, mikrobuszos vagy autóbuszos transzfereket (pl. repülőtér, pályaudvar), illetve személyszállítást (pl. kirándulások) biztosítunk. A transzfereket vagy kirándulásokat lebonyolító sofőrök esetében a magyar vagy angol (esetleg német) nyelvű kommunikáció biztosított. Ha kérését írásban vagy telefonon specifikálja, irodánk a megrendelni kívánt szolgáltatásokra konkrét árajánlatot küld. Az oldalainkon olvasható tájéjoztató jellegű árak a szolgáltató cégek aktuális ajánlatától függenek, ezért a változtatás jogát fenntartjuk.